Házi krémes egyszerűen
Pillanatok alatt elfogy
- Közepes
- Sajátrecept20-40 perc
- 2021-03-234567.2 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 4567.2 |
kJ: | 19072.2 |
Szénhidrát: | 634.94 |
Amelyből cukrok: | 369.44 |
Zsír: | 173.6 |
Amelyből telített zsírsavak: | 95.4 |
Rost: | 0 |
Fehérje: | 91.4 |
Só: | 5.66 |
- 4dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 30dkgCukor kristály (általános)
- 1.2lTej /Magyar/ 2,8 %
- 120gpuding SPAR vaníliaízű pudingpor
- 500gleveles tészta SPAR friss
Elkészítés a megadott link alatt
Egyenként kinyújtjuk a leveles tésztát sütőtepsink méretére, majd a tepsi hátára sütőpapírt terítünk, és ráhelyezzük az egyik lapot. Villával megszurkáljuk, és előmelegített (220 °c-os) sütőbe, 8-10 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez felverjük keményre a tojásfehérjéket pici sóval. Egy nagyobb lábasban a tojássárgákat elkeverjük 4 kanál cukorral, 4 kanál tejjel és a pudingporokkal. A többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, és felforrósítjuk, majd óvatosan apránként elkezdjük hozzákavarni a tojássárgás pudingporhoz. Fontos, hogy a forró tejet apránként adjuk a tojásos masszához, és akkor önthetjük bátrabban a forró tejet ha látjuk, hogy nem fog összecsomósodni. Az egészet visszatesszük a tűzre, és állandó kavargatás mellett főzzük alacsony hőfokon amíg besűrűsödik. Amikor sűrű, két-három adagban hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot, és folyamatos kavarás mellett 1-2 percig a habbal is főzzük még. Majd hagyjuk kb. fél órát hűlni. Tálcára, vagy tepsibe helyezzük az egyik lapot. Ráöntjük a krémet (még melegen), és ráhelyezzük a második lapot. Egy picit rányomkodjuk teljes felületén, hogy a felső lap is mindenhol érintkezzen a krémmel. Hűtőbe tesszük, hogy szépen össze álljon, esetleg egy másik tepsivel, tálcával kicsit le is súlyozhatjuk, hogy teljesen össze álljon. Kockára vágva porcukrozva tálaljuk.
A tápanyag értékét 1 kockának láthatjátok, ha az adott mennyiséget 30 kockákra vágjátok.